Dags att göra ett smart gymnasieval.

DinTalang.se

Del två av yrkesutbildningskampanjen DinTalang är i full gång, och som i första hand vänder sig till alla i årskurs 9 som ska göra sitt gymnasieval nu under januari och februari. 8 nya filmer har tagits fram för att lyfta yrkesutbildningarna som ett smart val.

Första kyssen

Temat för kampanjen är att yrkesutbildning är ett smart val och budskapet är att man bör överväga att välja en utbildning och karriär efter sitt intresseområde och talang.

Kampanjen fokuserar dessutom på att man kan välja att läsa kurser som ger grundläggande högskolebehörighet på alla yrkesprogram.

Kampanjen förs i olika sociala medier under hashtaggen #DinTalang. Besök dintalang.se, och ta del av filmerna och materialet som finns där.

– Vi ser den här satsningen som en bra och viktig fortsättning för att påverka och vända den nedåtgående trenden för antalet sökande till yrkesprogrammen. Arbetet som nu intensifieras är ett steg i ett långsiktigt arbete med att visa möjligheterna som erbjuds för de som gör ett smart val och väljer en yrkesutbildning, säger Pontus Slättman, vd för WorldSkills Sweden.

 

din talanf

 

Share This: