SM Unga Bagare

SM unga bagare genomförs på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg. Totalt tio tävlanden från hela landet gör upp om medaljerna. Vid tävlingen avgörs även vem som får möjligheten att representera Sverige under WorldSkills Competition i Abu Dhabi 2017.

SM-tävlingen genomförs under 5 timmar, de tävlande ska då baka matbröd, franskbröd, vetebröd, wienerbröd och ett skådebröd eller en tårta. De tävlande bedöms hela tiden med avseende på bakverkens form, vikt och utseende. Dessutom bedöms och kontrolleras hela tiden hygienen. Som avslutande bedömning kommer domargruppen provsmaka några av bakverken.

SM Unga Bagare arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer i samarbete med Ester Mosessons gymnasium och sponsorerna KåKå, Nord Mills och Sveba-Dahlén.

Läs mer om tävlingen här: http://www.smungabagare.se/

Kontakt person:

Sofia Jackson, Sveriges bagare & konditorer AB
Telefon: 08-762 67 83, Epost: kansli@bageri.se

 

Share This: