Yrkesutbildning i Almedalen

Satsning på yrkesutbildning genom att sprida kunskap och skapa debatt fortsätter. I år deltar WorldSkills Sweden under årets Almedalsvecka med tema #ministerkampen där svenska statsråd får möta två representanter från Yrkeslandslaget – vi förväntar oss en rafflande batalj i yrkesskicklighet – som därefter följs upp av ett lunchseminarium där vi samlat politik, proffesion, myndigheter och arbetsmarknadens parter för att diskutera vad som kan göras för att öka attraktiviteten på Yrkesutbildningar. Vi diskuterar frågan varför allt färre ungdomar väljer en yrkesutbildning när det i dag finns svenska företag som konkurrerar om yrkesutbildad personal samt att svensk yrkesutbildning håller en hög kvalitet. Vad kan vi konkret kan göra för att vända den negativa trenden?

Deltar i lunchseminariet gör gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström, Thomas Persson, generaldirektör för Myndigheten för yrkeshögskolan, Therese Guovelin, första vice ordf. på LO, Tobias Krantz, ordf. WorldSkills Sweden samt chef för utbildning, forskning och innovation på Svenskt Näringsliv, Sebastian Sundberg, undersköterska och Agnes Grandin, plattsättare, båda medlemmar i svenska Yrkeslandslaget. Kommenterar gör även Ulrika Lundqvist, enhetschef för riktade insatser inom skolutveckling på Skolverket. Moderator är Fredrik Berling.

Datum: Onsdagen den 5 juli 2017

Tid: Lunch och ministerkamp: 11.40. Seminarium: 12.15 – 13.00

Plats: Landshövdingens residens, nedre trädgården, Korsgatan 4, Visby

Share This: