Yrkes-SM

Sveriges jobbigaste evenemang arrangeras i Uppsala den 25-27 april 2018.

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till moderna yrkesutbildningar inom bygg, design, industri, it, service, vård- och tekniksektorn. Genom ett stort och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsarrangemang vartannat år tävlar och mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra inom ett 40-tal yrken. Under tre intensiva dagar erbjuds skolor och allmänhet att gratis få besöka det uppemot 19 000 kvm stora arrangemanget för att få möjligheten att titta, fråga och själva få pröva på.

Yrkes-SM 2018 arrangeras i Uppsala på arenaområdet vid Gränby sportfält den 25-27 april, missa inte möjligheten att besöka Sveriges jobbigaste evenemang. Här finns framtiden för många elever.

”Det här måste upplevas. Det borde ha varit obligatoriskt för alla rektorer och lärare att besöka tävlingarna, vilken kompetensutbildning!” (Rektor på gymnasiet)

I Malmö 2016 kom 22 000 besökare för att på ett och samma ställe få information och inspiration inför sina framtida yrkesval. Elevernas positiva respons visade sig bl a i en undersökning där 85 % var mer positivt inställda till yrkesutbildning efter besöket på Yrkes-SM. Att få titta på tävlingarna, att själva få prova på olika yrken och att få information om många yrken samtidigt var saker som enligt undersökningen uppskattades mest. Och att döma av kommentarerna från lärarkåren verkade också de minst lika positiva som eleverna. Förutom att erbjuda detta ”multi-prao” för skolorna tas dessutom de bästa av de bästa från Yrkes-SM ut till Yrkeslandslaget och får representera Sverige vid kommande Yrkes-EM och Yrkes-VM.

Besök YRKESSM.se »

Kunglig glans på Yrkes-SM

Share This: