Yrkeslandslaget

Vårt senaste Yrkeslandslag som kommer tävla i Yrkes-EM i Göteborg den 1-3 december 2016. Se var de tävlande kommer ifrån »

Sveriges viktigaste landslag sedan 1995

De bästa av de bästa unga yrkesutövarna i Sverige! I Yrkes-EM (EuroSkills) och Yrkes-VM (WorldSkills) tävlar Sveriges yrkesskickligaste ungdomar mot världseliten i en rad olika yrken. Yrkes-VM har arrangerats sedan 1950 och är en av världens största tävlingar alla kategorier. Där samlas de ca 1200 av de absolut skickligaste unga yrkesutövarna i världen för att tävla mot varandra i ca 50 yrkesgrenar. Ungdomarna har arbetat stenhårt och tränat målmedvetet för att ta Sverige till toppen. Sverige har tidigare tagit hem flera medaljer, vid senast Yrkes-VM i São Paulo 2015 tog laget hem 2 silver och 1 brons och vid Yrkes-EM (EuroSkills) i Lille 2014 tog laget hem 2 guld, 5 silver och 1 brons. Nästa stora tävling för det svenska Yrkeslandslaget blir Yrkes-EM i Göteborg den 30/11–4/12 2016 och därefter Yrkes-VM i Abu Dhabi 2017.

Följ Yrkeslandslaget #Ylaget i sociala medier Facebook » Instagram » Youtube »

Det svenska Yrkeslandslaget 2016

Det Svenska Yrkeslandslaget står nu klart inför det första internationella mästerskapet på svensk mark. I slutet av året välkomnar Göteborg Europas yrkesskickligaste ungdomar till Yrkes-EM 2016. Mellan 1-3 december hålls mästerskapet på Svenska Mässan i Göteborg. 40 000 kvadratmeter kommer att fyllas med tävlings- och utställningsytor samt cirka 500 tävlande från hela Europa som slåss om medaljer inom totalt 35 olika yrken, allt från webbdesign och måleri till flygplansteknik och florist.

Sverige arrangerar för första gången en internationell yrkestävling och det Svenska Yrkeslandslaget är nu uttaget. Truppen utgörs av Sveriges yrkesskickligaste ungdomar som kämpat till sig en plats och en blågul tröja när de visat prov på kunskap och färdighet under kvaltävlingarna. Webbdesign, florist, undersköterska, hudterapeut, murare, svetsare och kock är bara några av de yrkesområden som kommer att visa upp och tävla under Yrkes-EM.

Sammanlagt är det 31 svenska talanger från olika delar av landet som ska representera Sverige inför hemmapublik när tävlande från hela Europa reser till Göteborg för att bli europeisk mästare inom sitt yrke.

Yrkes-EM beräknas locka cirka 30 000 besökare. Under tävlingsdagarna kan besökare följa mästerskapet på plats, testa sina färdigheter i olika prova-på-aktiviteter och besöka seminarier samt workshops. Evenemanget är ett samarbete mellan WorldSkills Sweden, organisationen bakom Yrkeslandslaget, EuroSkills, Göteborg & Co och Svenska Mässan.

Lagträffar
Yrkeslandslaget samlas vid två till tre tillfällen och jobbar bland annat med team building, mediaträning och mental coaching. Här ges också en mängd praktisk information och de tävlande får även tillfälle att träffa sin mentor. Lagträff 1 genomfördes den 9–12 juni i Göteborg och lagträff 2 kommer arrangeras i Stockholmsområdet den 20–23 oktober.

Yrkeslandslaget 2016 (ej komplett ännu)

karta_yl2016_aug16

Yrkeslandslag genom tiderna

Share This: