Svenska Yrkeslandslaget på G i Göteborg!

I helgen gick startskottet för den officiella uppladdningen inför EuroSkills i Göteborg 2016. Närmare femtio förväntansfulla tävlande, lagledare, experter m fl hade sin första fullmatade lagträff på hemmaplan inför Yrkes-EM för att lära känna varandra och svetsas samman inför de stundande tävlingarna och där inte minst träffarna mellan experter och tävlande är extra viktiga inslag.
Förutom bl a mental träning, teambuilding, fotografering, medieträning och att bygga laganda under tre dagar fick våra lagmedlemmar också för första gången tillfälle att under ledning av projektledare Lena Sjöstrand få insupa en första känsla av och känna på atmosfären på tävlingsarenan där de kommer att kämpa om medaljer inom bara drygt fem månader.

 

lena

 

I år är det dessutom inte mindre än fyra lagledare som kommer finnas med för att inspirera laget till hägrande framgångar. Förutom de ordinarie och rutinerade ringrävarna Sofia Sjöström, Svenskt Näringsliv och Jonas Ivman, LO, kommer också assisterande lagledare Sannah Backlin, LO och Maria Cederholm, Svenskt Näringsliv vara med och stötta truppen.
Nytagna bilder på Yrkeslandslaget hittar du HÄR »

 

Det svenska Yrkeslandslaget 2016 består av 31 tävlanden i 28 olika yrken plus experter. I slutet av året välkomnar Göteborg Europas yrkesskickligaste ungdomar till Yrkes-EM 2016 (Euroskills2016). Mellan 1–3 december hålls mästerskapet på Svenska Mässan i Göteborg. 40 000 kvadratmeter kommer att fyllas med tävlings- och utställningsytor samt cirka 500 tävlande från hela Europa som kommer slåss om medaljer inom totalt 35 olika yrken, allt från webbdesign och måleri till flygplansteknik och florist. www.euroskills2016.com

 

ylaget16_847

Share This: