WorldSkills Sweden i Almedalen

I år medverkar WorldSkills Sweden i Almedalsveckan för att öka fokus på Yrkesutbildningsfrågan. Detta kommer bl a märkas genom olika inspel och aktiviteter som betonar hur viktigt det är för Sverige att få fler ungdomar att gå en yrkesutbildning.

Först ut är en filmtrailer med TV-profilen Musse Hasselvall och frisören Danielle Kanetoft från Yrkeslandslaget som ska fungera som en teaser inför WorldSkills Swedens medverkan i Expressen-TV, torsdagen 7 juli, kl 11.15–12.30.

Torsdagen den 7 juli arrangerar WorldSkills Sweden tillsammans med LO seminariet Utan yrkesutbildning stannar Sverige, yrkesutbildningens år är en kraftsamling.
För att inte Sverige ska stanna behöver vi fler som gör mer och förändrar retoriken, synen och förståelsen för yrkesutbildningar. För att öka attratiktionskraften i yrkesutbildning behöver goda krafter samspela bättre långsiktigt. Fler elever ska välja yrkesprogram som ska hålla världsklass. Tid: 08.30–09.30. Arrangör: Worldskills Sweden, LO. Lokal: Ljusgården. Förtäring: Kaffe och smörgås. Sänds via: LOPlay. Medverkande: Torbjörn Johansson , LO, Pontus Slättman, WorldSkills Sweden, Ulrik Simonsson, Ungdomsbarometer.

Läs mer om våra aktiviteter i Almedalen här »

 

 

bildspelsbild

Share This: