Yrkesutbildningens år väcker intresse.

 WorldSkills Sweden tillsammans med Skolverket och Svenskt Näringsliv fick ta plats på Vägledarkalendariet konferens, för att berätta om den gemensamma satsningen som gjort inom Yrkesutbildningens år.

Temat för dagens konferens var Yrken och arbetsmarknad – hur når vi ut till eleverna?
Vägledarkalendariet är samlingsnamnet på en omfattande konferensverksamhet för studie- och yrkesvägledare och andra intresserade. Lärarfortbildning AB har svarat för dessa konferenser sedan hösten 2005. Vägledarkalendariet vill belysa och analysera förändring och utveckling inom utbildning och arbetsliv, ge stöd och utveckla studie- och yrkesvägledningens betydelse samt vara en mötesplats för alla som arbetar med vägledning.

 Det var en välbesökt konferens som mötte oss, när Svensk Näringsliv, Skolverket och WorldSkills Sweden fick ta plats på scenen för att prata om Yrkesutbildningens år och det gemensamma arbetet som gjorts för att öka yrkesutbildningens kvalité och attraktionskraft under året.

Pontus Slättman från WorldSkills Sweden fick även möjligheten att lyfta ett av framgångskoncepten till att öka ungdomarnas intresse för yrkesutbildning. Han prata om det 3 magiska ingredienserna – Information, Prova på, och tävling. Kan vi erbjuda en mötesplats för det unga där det både får prova på, få det att pirra lite i magen, som oftast en tävling skapar samt att kunna informera om möjligheterna kring en yrkesutbildning så kommer man väldigt långt.

 

Vägledarkalendariet besöktes av 150 studie och yrkesvägledare. På plats fanns Pontus Slättman från WorldSkills, Cecilia Wigerstad Från Skolverket och Johan Olsson från Svenskt Näringsliv för att tillsammans engagera flera att öka yrkesutbildningens kvalité och attraktionskraft.

 

Yrkesutbildning är ett framtids smart val!

 logga-8