Gymnasie- och kunskapslyftsministern besökte Yrkeslandslaget

Fredagen den 24 oktober inledde det svenska Yrkeslandslaget 2016 sin sista landslagssamling inför Yrkes-EM. Lagträffen startade i Stockholm hos huvudsponsorerna AFA Försäkring och AMF där laget bl a fick träffa Johan Sidenmark, vd för AMF och Anders Moberg, vd för AFA Försäkring. Under fredagen kom även gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström på ett besök. Förutom att framföra sina lyckönskningar berättade hon även om sina egna upplevelser från tidigare tävlingar i Leipzig och i London.

– Första gången jag besökte en internationell tävling slogs jag av hur stort eventet var. Att så många ungdomar från olika länder, med olika bakgrund och språk tävlar tillsammans tror jag skapar en gemenskap över gränserna som är unik i sitt slag. Både Leipzig och London var oförglömliga och därför jag ser fram emot att än en gång få heja fram vårt Yrkeslandslag i Göteborg, sa Anna Ekström.

Förutom fotografering, medieträning och att bygga laganda under tre dagar ingick även en ribbåtstur där det gick undan mellan skären. De tävlande hann också med att besöka sponsorn 3M som visade upp den senaste skyddsutrustningen. Laget fick även ta emot sina landslagskläder och skor från sponsorerna Jobman och Arbesko.

vijo_1610_5988 ylaget3

 

 

Share This: